اجتماعی
برنامه ریزی برای سفر اردیبهشتی
بهار که میآید بهانهای میشود تا دیگر بار نامش تکرار شود؛ نامی که با گلهای سرخ محمدی پیوند خورده و آوازهاش تا آن سوی مرزها پیچیده و از آن چهرهای بینالمللی ساخته است. قمصر، شهر گل محمدی و پایتخت گل و گلاب ایران در 27 کیلومتری کاشان قرار دارد. دره سرسبز و زیبای این شهر، هر بهار، پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.
اگر قصد کرده اید که مراسم گلابگیری امسال را از نزدیک تماشا کنید، باید همین روزها به فکر آماده کردن مقدمات سفر اردیبهشتی تان به کاشان و قمصر باشید؛ شهر کوچک و سبزی که در 20کیلومتری کاشان قرار دارد و پایتخت گلابگیری ایران و بزرگترین مرکز تولید گلاب در خاورمیانه به شمار می رود. حتما می دانید که گلاب های ناب و اصیل قمصر هر سال 2 بار کعبه مقدس را شستشو می دهند و این مهم ترین دلیل شهرت جهانی گل قمصر و گلاب آن است.
اما آنچه این شهر را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کرده است تنها گلستانهای آن نیست، چشماندازهای طبیعی زیبا و هوای پاک و کوهستانی آن هم مزید بر علت شده تا قمصر میزبان گردشگرانی باشد که از گرمای تابستانی کاشان به طبیعت سبز و خنک این شهر پناه می برند.
در 5 کیلومتری شمال قمصر و 30 کیلومتری جنوب کاشان، رودخانه قمصر جریان دارد. رودخانه ای که وقتی رد آن را به طرف جلگه کاشان بگیرید، به سدی به نام سد قمصر می رسید. تاریخ ساخت این سد به دوره سلطان جلال الدین ملکشاه سلجوقی (485-465 ه-ق) می رسد و با توجه به شباهت های زیادی که میان طرح و معماری ساختمان فعلی سد قمصر با سد قهرود وجود دارد می توان فهمید که این سد در طول زمان تخریب شده و مجددا در دوره صفویه و در عصر حکومت شاه عباس اول با سنگ و ملات ساروج تجدید بنا شده است.
بخش قمصر همچنین دارای 2شهر قمصر و جوشقان و کامو است که این شهرها مجموعا شامل 7 روستا به نامهای الزگ، کلوخ، قزاآن، قهرود، جوینان، حسینآباد و مسلمآباد می شوند. بنابراین اگر گذارتان به قمصر افتاد، برای دیدن بافت فرهنگی و تاریخی روستاهای این منطقه، حتما سری به آنها بزنید.
محراب مسجد جامع میانده، قدیمیترین و با ارزشترین اثر تاریخی و دیدنی قمصر است که قدمت آن به قرن 5 و 6 هجری قمری می رسد و برای دیدن آن باید به فرفهان سفر کنید. محراب این مسجد در سال 1327 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.